top of page

Fyldig gulrot suppe med linser og urter


Denne oppskriften laget jeg for boken til "Spis opp maten" høsten 2018, hvor fokuset er å bruke råvarer som har begynt å bli litt slapp og trist, men som fremdeles er like gode på smak.


Jeg valgte å bruke noen gulrøtter som jeg hadde i kjøleskapet, og endte opp med en deilig og sunn suppe med masse deilig smak som du blir skikkelig mett av.


Dette trenger du for å lage ca 2 porsjoner:


1 pk røde ferdigkokte linser, sil av

1 pk gulrot (500g), skjær i terninger

2 fedd hvitløk, delt i to

1 terning grønnsaksbuljong

Saften fra en halv appelsin (kan sløyfes)

Ca 2 håndfull grønnkål, fjern stilken

Ca 1 bunt dill, fjern stilken

Ca ½ bunt persille, fjern stilken

½ løk, hakket i store biter

Salt, pepper, kanel etter smak

Litt olivenolje


Slik gjør du det:


  1. Bland buljong ut i en vannmengde som akkurat rekker over gulrøttene. Kok gulrøtter og hvitløk i ett par minutter til gulrøttene har blitt myke.

  2. Mens gulrøttene koker, stek løk i litt olivenolje i en stekepanne til den er gyllen. Sett løken til side til gulrøttene er ferdig kokte.

  3. Hell overflødig vann i en skål og la det være litt vann igjen i pannen med gulrøttene. Ha oppi løk, linser, grønnkål og ferske urter og bland med stavmikser til puré. Spe på med vann fra gulrøttene til du oppnår ønsket konsistens.

  4. Rør inn saften fra en halv appelsin.

  5. Smak til med salt, pepper og kanel.

  6. Server!


Server gjerne med litt frisk tahini saus på toppen for ekstra smak og nanbrød eller brødskiver.


Denne suppen er veldig næringsrik og inneholder kalsium og jern (fra grønnkålen) og vitaminer og betakaroten (fra gulrøttene), samt proteiner (fra linsene) og er derfor mektig.

Smaken er søt og frisk pga de deilige urtene og passer godt som varm lunsj eller som middag, gjerne for travle familier eller studenter som trenger et raskt og rimelig måltid.

Suppen er superrask å lage og tar kun mellom 5 -10 min å lage fra du starter til du kan spise.


Mengde grønnkål og urter er ikke eksakte. Prøv deg frem og bruk de urtene du har i kjøleskapet. Selv om de er litt slappe, så smaker de like godt og er perfekte i supper :-)

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page